Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pregătiri pentru începerea noului sezon de încălzire în municipiul Chișinău

   67

Primarul General, Ion Ceban, a solicitat responsabililor municipali marți, în cadrul ședinței operative săptămânale, să asigure pregătirea pentru începerea noului sezon termic 2024-2025, în special a instituțiilor sociale: școli și grădinițe, spitale etc., având în vedere scăderea temperaturilor de afară în ultimele zile.

Edilul a subliniat că la revenirea elevilor din vacanța de toamnă, la solicitarea instituțiilor, serviciile de profil să fie pregătite pentru conectarea agentului termic livrat centralizat în școli și grădinițe.

În context, Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a precizat că din cele 266 de unități educaționale care beneficiază de agent termic livrat centralizat, 262 de instituții sunt gata să primească acest serviciu, iar la 4 școli sunt în proces de reabilitare sistemele de încălzire, urmând ca lucrările să fie finalizate către vacanța de toamnă a elevilor. Grădinițele urmează a fi conectate la sursă mai devreme decât școlile, la solicitarea managerilor, reieșind din condițiile vremii. Iar școlile primesc agentul termic, tradițional, la revenirea elevilor din vacanța de toamnă.

De cealaltă parte, Vladimir Bolocan, șef adjunct al Direcției asistență medicală și socială, a precizat că instituțiile medicale municipale sunt toate pregătite, iar pașapoartele tehnice sunt perfectate, pentru începerea sezonului de încălzire.