Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General, Ion Ceban, participă la Forumul Global UNESCO împotriva rasismului și discriminării, ediția a III-a, de la São Paulo, Brazilia

   1329

Primarul General, Ion Ceban, participă zilele acestea la cea de-a treia ediție a Forumului Global UNESCO împotriva Rasismului și Discriminării, care are loc în orașul São Paulo, Brazilia.

În cadrul panelului la care au fost prezenți primari de orașe de pe toate continentele, dar și alți lideri globali, Ion Ceban a avut o prezentare, unde a vorbit despre programele și politicile care sunt dezvoltate în municipiul Chișinău, dar și despre faptul că anul 2024 este dedicat „Anului Accesibilității” la Chișinău, prilej  cu care autoritățile publice locale își propun să realizeze mai multe proiecte și activități.

„Anul Accesibilității” în municipiul Chișinău este o inițiativă și un angajament intersectorial al APL, de dezvoltare și fortificare a domeniilor sociale, pentru creșterea calității vieții chișinăuienilor, inclusiv prin îmbunătățirea accesibilității în diferite aspecte ale vieții urbane.

Autoritățile locale se angajează să-și sporească eforturile în vederea creării condițiilor pentru toți în infrastructură, transport accesibil, educație, sănătate și servicii publice.

Subdiviziunile municipale, împreună cu partenerii și societatea civilă vor veni cu Planul de acțiuni de îmbunătățire a accesibilității la servicii și infrastructură, prin prisma competențelor și domeniului de gestiune, precum și sporirea nivelului de conștientizare/sensibilizare a domeniului accesibilității în rândul populației.

Municipiul Chișinău se alătură apelului global al UNESCO împotriva rasismului și al Foii de parcurs a acestuia, care vizează accelerarea acțiunilor multilaterale, dar și își exprimă năzuința de a deveni parte a Coaliției internaționale a orașelor incluzive și durabile – ICCAR.

În Chișinău conviețuiesc împreună mai multe etnii, iar municipalitatea asigură o colaborare activă cu toate organizațiile.

În municipiul Chișinău avem și mediatori comunitari, care asigură o comunicare eficientă între instituțiile publice și comunitatea romă din capitală.

Totodată, Primăria Chișinău a întreprins toate măsurile necesare pentru a sprijini comunitatea de refugiați ucraineni. A fost oferit sprijin la angajare în câmpul muncii, la încadrarea copiilor în școli și grădinițe, implicarea tinerilor, precum și a fost lansat un program de afaceri, la care pot aplica și tinerii refugiați.

Chișinăul este deschis pentru colaborări și preluarea de bune practici, astfel că delegația de la Primăria Chișinău avut mai multe discuții cu participanții la Forum în realizarea de noi proiecte în comun, în capitală.

P.S. Toate cheltuielile au fost suportate de către organizatori.