Pagina oficială a Municipiului Chișinău

28 noiembrie 2010, ziua alegerilor parlamentare anticipate!

   3199

Primăria Chişinău face apel către toţi cetăţenii să meargă pe 28 noiembrie 2010 la vot. Evenimentul de duminică, când vor avea loc alegerile parlamentare anticipate, este unul foarte important pentru Republica Moldova, este o responsabilitate a fiecărui cetăţean şi o responsabilitate mare a noastră, a tuturor împreună.

Pe lângă faptul că este un drept fundamental, consfinţit în Constituţia Republicii Moldova, dreptul de a alege este şi o obligaţie civică importantă. Pentru fiecare cetăţean care doreşte să-şi desemneze viitorul conform propriilor aspiraţii, este foarte important şi decisiv să meargă la vot pe 28 noiembrie 2010.

În acest context, îndemnăm toţi locuitorii municipiului Chişinău, dar şi ai Republicii Moldova, indiferent de simpatiile politice pe care le au, să participe duminică la alegeri. Considerăm că dincolo de rezultatul alegerilor, mult mai important este procentul de participare la vot.

Amintim că în municipiul Chişinău pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie a.c. au fost deschise 303 secţii de votare. De asemenea, sunt deschise 3 secţii de votare pentru asigurarea dreptului la vot a cetăţenilor Republicii Moldova cu domiciliul permanent peste hotarele ţării, aflaţi la evidenţă consulară în alte state, dar care la 28 noiembrie curent se vor afla în ţara noastră. În aceste secţii vor putea vota şi cetăţenii domiciliaţi în localităţile din stânga Nistrului, în municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova. Este vorba de următoarele secţii:

- secţia de votare nr. 120, amplasată în incinta Direcţiei Căilor Ferate din Moldova (str. Vlaicu Pârcălab 48, mun. Chişinău)

- secţia de votare nr. 5, amplasată în incinta Gimnaziului nr.17 (bd. Dacia, 75, mun. Chişinău)

- secţia de votare nr. 187, amplasată în incinta SA „Transenergoreparaţia" (str. Transnistria 4, mun. Chişinău).

Secţiile de votare vor fi deschise între orele 7.00 - 21.00.

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău