Conducerea Primăriei Chișinău, împreună cu reprezentanți ai ambasadelor acreditate în Republica Moldova, au plantat arbori pe aliniamentul stradal din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Primăria Chișinău informează că 35 de asistenți ai educatorilor din cadrul a 20 de instituții de educație timpurie din municipiul Chișinău au obținut certificate de calificare profesională. Astfel, beneficiarii, cu acte în regulă, au participat în premieră la programul de instruire pentru dezvoltarea competențelor profesionale în vederea asigurării condițiilor psihopedagogice eficiente în creșterea, îngrijirea și educarea copiilor.
Programul de instruire a fost desfășurat în baza parteneriatului dintre Direcția generală, educație tineret și sport (DGETS) și Centrul de validare a educației non-formare și informale Colegiul „Alexei Mateevici", reieșind din necesitatea formării asistenților de educatori la nivelul municipiului Chișinău.
Totodată, scopul instruirii a constat în crearea unor competențe psihopedagogice, prin dezvoltarea unor capacităţi şi atitudini ale asistenților de educatori, având ca finalitate constituirea unui comportament pedagogic performant.
La evenimentul de acordare a primelor Certificate de validare a competențelor la calificarea: Asistent al educatorului, au participat viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici și Andrei Pavaloi, șef-adjunct al DGETS, formatori etc.
În context, Angela Cutasevici a menționat că municipalitatea și-a propus creșterea calității serviciilor educaționale, iar prin acest program va fi creată plusvaloare academică în domeniul educaţiei, care va servi drept bază pentru dezvoltarea personală şi profesională.
Formarea profesională a asistenților de educatori, implicați în procesul de instruire practică a copiilor în municipiul Chișinău este în prezent un proces coerent, care înglobează pregătirea lor profesională iniţială și formarea continuă în domeniul educațional.