Pagina oficială a Municipiului Chișinău

8 persoane au obţinut cetăţenia R. Moldova

   2357

Astăzi, 8 persoane care locuiesc în municipiul Chişinău au depus jurământul de cetăţean al R. Moldova, în faţa primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Dintre aceştia, cinci şi-au redobândit cetăţenia, iar trei persoane, născuţi în Ucraina, Siria şi România au dobândit cetăţenia R. Moldova.

În discursul său, primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă le-a mulţumit noilor cetăţeni ai ţării şi ai capitalei pentru modul responsabil în care privesc soarta lor în legătură cu soarta ţării. Edilul capitalei a menţionat că R. Moldova are perspective destul de frumoase în perioada următoare.

Până acum, 287 de persoane care locuiesc în municipiul Chişinău au obţinut cetăţenia R. Moldova. În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia R. Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii de stat, a istoriei statului şi a legislaţiei în vigoare. O comisie specială de pe lângă Guvernul R. Moldova examinează dosarul, după care se emite decretul Preşedintelui R. Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa primarului general al municipiului sau a preşedintelui de raion.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău