Pagina oficială a Municipiului Chișinău

A fost prelungit termenul pentru aplicare în cadrul proiectului European “BrainNet-working”

   2643

Termenul de aplicare în cadrul proiectului European “BrainNet-working” a fost prelungit până la data de 31 ianuarie 2009. În urma dosarelor depuse, va fi selectat cel de-al 2-lea grup de 20 de tineri din R. Moldova care vor efectua o stagiere în Italia. 
Organizatorii programului sunt Primăria municipiului Chişinău, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova şi ONG „Acţiunea Civică”. Proiectul se va desfăşura în 2 etape. Iniţial, timp de 2 luni, în perioada martie – mai 2009, va fi organizat un training în R. Moldova, persoanele selectate urmând să studieze limba şi cultura italiană. După care, în perioada mai – octombrie 2009, participanţii vor efectua o stagiere practică şi teoretică în Italia. 
Proiectul European “BrainNet-working” are ca scop promovarea migraţiei legale temporare din R. Moldova şi reintegrarea activă a grupului ţinta în economia ţării de origine. Stagierea va fi efectuată în cadrul unei companii italiene, corespunzătoare cu profilul stagiarului. Training-ul, stagierea şi cheltuielile de cazare în Italia sunt finanţate de Programul AENEAS. 
Criterii de eligibilitate:
- vârsta cuprinsa între 22 şi 30 ani;
- studii superioare în domeniul economiei, ingineriei, IT, agriculturii, oenologiei, chimiei;
- cunoaşterea limbii engleze (cunoaşterea limbii italiene prezintă avantaj);
- CV în engleză (format Europass). 
Selecţia va fi efectuată conform disponibilităţii antreprenorilor italieni. Data limită pentru aplicare - 31 ianuarie 2009. CV-ul îl puteţi expedia pe adresa de e-mail bnw.project@pmc.md. Informaţii suplimentare la telefoanele: 20-17-10, 20-15-60.
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău
Anunţ privind desfăşurarea proiectului "BrainNet-working"
Modelul CV-ului (Format Europass)