Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Activități în cadrul Campaniei de salubrizare de toamnă, săptămâna 09-15 octombrie 2023

   1707

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale din domeniul gospodăresc continuă activitățile din cadrul Campaniei de salubrizare de toamnă.

Astfel, pe parcursul săptămânii 09-15 octombrie, Regia Locativ - Comunală și întreprinderile de prestări servicii locative au evacuat zilnic câte 40 de curse de deșeuri. În cadrul lucrărilor de salubrizare au fost implicați zilnic câte 300 de muncitori, precum și 21 de unități de tehnică specializată și 5 încărcătoare.

Totodată, echipele Regiei locativ-comunale au participat la salubrizarea mecanizată a teritoriului de Sărbătoarea Hramului Orașului, fiind evacuate peste 20 de curse de deșeuri ocazionale. De asemenea au fost implicate IMPSL-urile de la Buiucani, Centru și Râșcani, care au intervenit cu utilajele HACO și autobasculante.

 Î.M. „Regia „Exdrupo” desfășoară zilnic acțiuni de salubrizare a străzilor, inclusiv spălarea carosabilului, cu utilizarea a 5 utilaje mecanizate.

La rândul lor, angajații Î.M. „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi” au salubrizat săptămâna trecută 307 ha de zonă de parc, fiind evacuate cca 80 tone de deșeuri vegetale /40 de curse, care ulterior sunt depozitate (conservate) sau reciclate. De asemenea au fost evacuate gunoiști stihinice din zonele de parc, iar în albia râului Bâc au fost executate lucrări de mentenanță, prin curățarea de nămol și de tufiș.

Colectivele instituțiilor de învățământ desfășoară acțiuni de salubrizare pe terenurile adiacente, având în vedere căderile tot mai semnificative de frunze. Ulterior vor fi organizate plantări de arbori, conform necesităților.

În context, viceprimarul Ilie Ceban a solicitat implicare activă a serviciilor pentru evacuarea frunzișului de pe străzi și trotuare și din curțile de bloc, pentru a evita formarea microgunoiștilor.    

De asemenea, amintim cetățenilor și agenților economici despre interzicerea arderii frunzelor și a altor deșeuri, ca urmare a acțiunilor de salubrizare pe teritoriile aflate în gestiune.