Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ajutoare sociale pentru călătorie în transportul public

   1894

Primăria Chişinău anunţă că pe parcursul lunii februarie a.c., 10882 de persoane şi-au perfectat abonamente anuale de călătorie în transportul public urban. În luna martie, deja 13662 de pensionari pentru limită de vârstă şi 2159 de invalizi de gradele I şi II au solicitat abonamente anuale. 
De asemenea, în luna februarie, 704 de persoane au depus actele pentru obţinerea abonamentelor, însă nu le-au primit, deoarece în aceeaşi lună au beneficiat de compensaţie pentru călătoria în transportul urban, în mărime de 70 lei. 
Regulamentul privind modalitatea de acordare şi de achitare a compensaţiilor nominative pentru călătoria în transportul urban a persoanelor socialmente vulnerabile în raza municipiului Chişinău, aprobat de Consiliul municipal la iniţiativa primarului general Dorin Chirtoacă, a fost pus aplicare din data de 1.10.2009. În perioada lunilor octombrie – decembrie 2009, 76725 de persoane au beneficiat de ajutoare sociale lunare în mărime de 70 lei, în acest sens din bugetul municipal fiind alocate peste 14 milioane lei. După data de 1 februarie 2010, când au fost operate unele modificări la Regulamentul respectiv, 22773 au refuzat ajutoarele sociale la călătoria în transportul public şi au solicitat perfectarea abonamentelor anuale de călătorie în transportul public urban. În acelaşi timp, 42231 de persoane primesc în continuare compensaţii nominative lunare la călătoria în transportul urban, în mărime de 70 lei. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău