Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ajutor material pentru funcţionarii publici din administraţia publică locală

   5100

Funcţionarii Primăriei Chişinău, ai subdiviziunilor municipale şi ai preturilor de sector, ai căror salariu lunar calculat nu depăşeşte suma de 3000 lei vor beneficia în acest an de ajutor material la salariu. În acest scop se prevăd mijloace financiare în sumă de 2 milioane 372 mii lei.  O decizie în acest sens a aprobată de Consiliul Municipal Chişinău.

 Conform deciziei aprobate joi de Consiliu, de ajutor material vor beneficia angajaţii, salariul calculat al cărora nu depăşeşte 3000 lei. Retribuţia suplimentară pentru angajaţii din autorităţie executive şi administrative din municipiul Chişinău va fi acordată în dependenţă de mărimea salariului calculat al beneficiarului. Astfel: 500 lei în plus la leafă vor primi beneficiarii a căror salariu nu depăşeşte 1500 lei; 400 lei - funcţionarii cu salarii în mărime de la 1500 şi 2000 lei; 300 lei - la un salariu de 2000- 2500 lei şi 130 lei - funcţionarilor ale căror salariu calculat se încadrează în suma de 2500 şi 3000 lei.

Ajutorul material angajaţilor din autorităţile executive şi organele administrative municipale pe anul 2011 se acordă în scopul ameliorării situaţiei lor materiale, ca urmare a majorării costului serviciilor şi luându-se în consideraţie faptul că salariile angajaţilor nominalizaţi nu au fost majorate din 2008, a menţionat şefa Direcţiei Finanţe Veronica Herţa.

Cu atât mai mult,  în anul 2010 a fost redusă de la două la un fond mediu de salarizare suma fondului de retribuire a muncii care pot fi utilizate pentru acordarea ajutorului material.

Potrivit informaţiei prezentate de Direcţia Generală Finanţe a Consiliului Municipal Chişinău, din totalul de 870 unităţi aprobate în statele de personal ale instituţiilor (inclusiv muncitori 90,5 unităţi), 640,5 unităţi sau 73,6 la sută vor beneficia de acest ajutor material.

Drept sursă de acoperire a cheltuielilor suplimentare necesare pentru acordarea ajutorului material se prevede soldul mijloacelor băneşti constituit în urma executării bugetului municipal Chişinău pe anul 2010.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău