Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Amenajarea platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere

   903

Primăria Municipiului Chișinău informează că în capitală au fost amenajate 5 platforme pentru colectarea deșeurilor menajere, din cele 41 de unități planificate pentru anul 2022, în curțile blocurilor de locuințe care sunt dotate cu rețele interiore de evacuare a deșeurilor.

Beneficiari ai acestor platforme vor fi locatarii din aproximativ 62 de blocuri de locuințe din sectoarele capitalei, în care s-a renunțat la utilizarea pe viitor a canalelor interioare evacuare a deșeurilor menajere.  

Serviciile municipale de profil au inițiat aceste activități, în baza solicitărilor locatarilor și a gestionarilor fondului locativ, pentru a preveni generarea stării anti-sanitare și combaterea rozătoarelor și insectelor .

În acest sens, din bugetul municipal, au fost alocate surse financiare de cca 4,3 milioane de lei, iar în urma concursului public desfășurat a fost selectat agentului economic care va executa lucrări de amenajare a platformelor de gunoi.

Acestea sunt de trei tipuri: platforme din 2 containere - 6 bucăți, platforme din 3 containere - 15 bucăți, platforme din 4 containere - 20 de bucăți.

E de menționat că alte 110 platforme similare pentru colectarea deșeurilor menajere au fost amenajate în ultimii 2 ani în sectoarele capitalei.