Angajații de la Stațiile de salvare din Chișinău desfășoară teste de verificare pentru salvarea persoanelor aflate în situație de risc

   903

Primăria Municipiului Chișinău informează că angajații Secțiilor de Salvare pe Apă a Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” desfășoară în aceste zile teste de verificare a aptitudinilor fizice necesare pentru salvarea persoanelor aflate în situație de risc.

Angajații Secției de Salvare pe Apă nr.2 au executat exercițiile fizice prevăzute în sarcina S-2 pentru salvatorii pe apă.

Astfel, salvatorii pe apă au executat, contra cronometru, înot în stil liber 200 metri, înot 50 de metri cu extragerea manechinului, aruncarea funiei, aruncarea colacului, canotaj pe barcă la distanța de 25 de metri.

Testele de verificarea angajaților celorlalte Stații de Salvare pe Apă vor continua miercuri, la Lacul „La Izvor”, începând cu orele 10:00.

Exercițiile enunțate sunt executate la începerea fiecărui sezon estival și au drept scop creșterea vitezei de reacție a salvatorilor în cazul intervențiilor pe apă.