Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Angajații Î.M. Regia „Autosalubritate” informează cetățenii pe teren despre regulile de depozitare a deșeurilor pe categorii

   920

Specialiștii de la Î.M. Regia „Autosalubritate" vor inspecta zilnic platformele de stocare a deșeurilor municipale din Chișinău, pentru a informa oamenii despre regulile de depozitare a diverselor categorii de deșeuri. Totodată, persoanele care nu se vor conforma rigorilor impuse de autorități, riscă să fie sancționați contravențional.

Inspectarea anunțată are scopul de a preveni supraaglomerarea și dezordinea la platformele de deșeuri comune din Chișinău.

Astfel, miercuri, specialiștii operatorului municipal de salubrizare au inspectat o platformă comună de deșeuri, din strada Paris 51/2, sectorul Buiucani.

Potrivit locatarilor blocurilor din preajmă, platforma este mereu suprasolicitată, iar deseori, peste noapte, apar micro-gunoiști improvizate, din cauza oamenilor, care vin din suburbiile capitalei și depozitează atât în containere cât și lângă platformă deșeuri provenite din construcții, deșeuri vegetale, anvelope și chiar electrocasnice.

Timp de câteva ore, zeci de oameni care veneau cu automobilele încărcate cu deșeuri pentru a le depozita la platformă, au făcut cale întoarsă, după ce specialiștii Î.M. Regia „Autosalubritate" le-au interzis depozitarea.

 Unii s-au conformat atenționărilor, iar alții din păcate, nu.

În această ordine de idei, Î.M Regia „Autosalubritate" reamintește că:

Depozitarea în containere a deșeurilor vegetale sau a celor provenite din construcție este INTERZISĂ!

Pentru a preveni formarea gunoiștilor improvizate lângă platformele comune, deșeurile vegetale trebuie puse în saci sau pungi și depozitate lângă platforme.

Aceste deșeuri sunt evacuate de către întreprinderile municipale de servicii locative și întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ.

Depozitarea lângă platformă a deșeurilor provenite din construcții, este INTERZISĂ.

Pentru evacuarea acestora este necesar de a încheia un contract cu DGLCA  pentru a beneficia de servicii de evacuare.

Primăria Chișinău atenționează că este de datoria fiecăruia dintre noi de a păstra curățenia în oraș și de a proteja mediul înconjurător.