Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Apelul autorităților municipale pentru menținerea curățeniei pe teritoriul orașului și responsabilizarea proprietarilor/gestionarilor de imobile pe acest aspect

Apelul autorităților municipale pentru menținerea curățeniei pe teritoriul orașului și responsabilizarea proprietarilor/gestionarilor de imobile pe acest aspect

   333

Primarul General, Ion Ceban, a solicitat repetat serviciilor municipale de profil să asigure menținerea stării salubre pe întreg teritoriul Capitalei, prin responsabilizarea agenților economici, în special a celor din domeniul construcțiilor, dar și a cetățenilor.

Potrivit edilului, sunt mulți agenți economici care nu mențin curățenia în adiacentul imobilelor pe care le gestionează sau le dețin în proprietate. Totodată, anumiți dezvoltatori în construcții lasă de izbeliște materiale de construcție, ceea ce este inadmisibil.

„Este important să înțelegem că așa cum ne dorim să fie curat în casele noastre, așa trebuie să avem grijă să fie curat și pe teritoriile gestionate de noi sau de către părțile terțe”, a menționat Ion Ceban.

Primarul General a făcut apel către agenții constatatori din cadrul preturilor de sector și alți responsabili din cadrul Direcțiilor de profil, să desfășoare controale în teritoriu, cu aplicarea de sancțiuni celor care se fac vinovați de situațiile constatate.

În context, edilul a solicitat și verificarea stării arborilor bătrâni din toate sectoarele capitalei, care sunt afectați de vremea caniculară, inclusiv în curți, în preajma blocurilor de locuințe și a terenurilor de joacă sau din parcurile cel mai frecvent vizitate de cetățeni, cu intervenția serviciilor pentru înlăturarea situațiilor problematice. În locul arborilor bolnavi vor fi plantați arbori tineri, sănătoși.