Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Asigurarea alimentației în centrele de plasament pentru refugiați pe teritoriul municipiului Chișinău

   1542

Primăria municipiului Chișinău informează că alimentația caldă a refugiaților plasați în centrele din capitală este asigurată de municipalitate și reprezentanții HoReCa. În acest sens, au fost stabilite locațiile unde vor fi furnizate aceste servicii, pe lângă produsele necesare pe care le oferă Primăria din donațiile primite de la cetățeni și parteneri.  

În context, Primarul General, Ion Ceban, și-a exprimat recunoștința față de  parteneri, agenți economici și rețelele de magazine, care contribuie substanțial la prepararea și livrarea prânzurilor, precum și donarea produselor alimentare la Banca de alimente, care ulterior sunt repartizate centrelor de plasament dotate cu bucătării, pentru a fi pregătită mâncarea pe loc.

Edilul a menționat că în prezent, un suport important îl oferă rețelele de magazine pentru asigurarea alimentației practic în toate locațiile de pe teritoriul capitalei, cele deschise de municipalitate, inclusiv de partenerii privați și de stat.

Situația privind alimentația în punctele de plasament a refugiaților de pe teritoriul capitalei:  

1. C.I.E. „Moldexpo" - în primele zile mâncarea a fost asigurată de către mai mulți agenți economici între care: rețeaua de magazine „Nr 1", Patiseria „Dulcinella", SRL „Pegas", Tucano Coffee Moldova, „Andys Pizza", Hotel Radisson Blu Leogrand și mulți alții. În prezent, alimentația este asigurată din achizițiile organizate de municipalitate;

2. Centrul Social Regional „Renașterea" - SRL „Vista Group" (Cafenea Bar „Bulvar");

3. Cămin Universitatea Agrară de Stat, str. Mircești 21/2 - Fundația de binefacere „Caritas Moldova";

4. Cămin Universitatea Agrară de Stat, str. Mircești 22/4; 22/4a - Fundația de binefacere „Caritas Moldova";

5. Cămin Universitatea Agrară de Stat, str. Mircești 22/3 - Fundația de binefacere „Caritas Moldova";

6. Cămin Universitatea Tehnică, str. Studenților 1/1- Forward International Moldova;

7. Cămin Universitatea Tehnică, str. Studenților 7/1 - Forward International Moldova;

8. Cămin Universitatea Tehnică, str. Florilor 4a/4b - Forward International Moldova;

9. Cinematograful Patria Lukoil - ÎM „Dieta Vitas";

10. Școala Profesională nr. 5 mun. Chișinău, căminul Nr. 1 - SRL „Restomama" (rețeaua TaxiBlues);

11. Centrul comunitar „Cosmos" - Direcția Protecția Drepturilor Copilului, contract cu SRL „MuzCafe";

12.  Centrul comunitar  „Viitorul" - Direcția Protecția Drepturilor Copilului, contract cu SRL „MuzCafe"

13.  Centrul comunitar ,,Convorbitorul" - Direcția Protecția Drepturilor Copilului, contract cu SRL „MuzCafe"

14.  Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie - Direcția Protecția Drepturilor Copilului, prânz asigurat de AO „Open Gate International Moldova";

15. Casa de Cultură „Orion" - Direcția Cultură și SRL „Pegas";

16. Şcoala Sportivă Specializată de handbal - anterior deservită de SRL „Opera Magna", în prezent: prânzurile asigurate de „Efes Vitanta", cina de către AFAD (Desaster and Emergency Management Autority) Turkey;

17. Căminul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, str. Ion Creangă 80 - rețeaua de magazine „Linella";

18. Căminul Școlii Profesionale nr. 2, str. Ion Creangă 59 - anterior deservit de rețeaua de magazine „Green Hills", în prezent de către SRL „Esushi";

19. Parcul de troleibuze nr. 3 - restaurantul „Vila Nouă";

20. Blocul Administrativ nr.2. Piața Centrală - AO „Centrul Sinagoga Chișinău";

21. Centrul de plasament. AO Nevăzătorilor - alimentația asigurată de Centrul de plasament. AO Nevăzătorilor;

22. Sanatoriul Preventoriu „Constructorul" -  produsele alimentare sunt livrate de la Banca de alimente, pentru prepararea bucatelor.

E de menționat că refugiații din celelalte centre de plasament la fel sunt alimentate prin rotație.

Totodată, la inițiativa Primăriei Chișinău în rețele de magazine: „Kaufland";  „Metro"; „Linella";  „Fidesco". au fost instalat boxe pentru ca fiecare cetățean care dorește, să poată dona produse. Acestea sunt distribuite la Centrele pentru refugiați.

Menționăm că zeci de reprezentanți HORECA au asigurat în această perioadă prânzuri gratuite: „Budweiser", „Crème de la Crème", restaurantul „Pegas", „Vdrovapub", „El Paso Chișinău", „DRAFT", „Yapona Mama", „Mimimi Cakes", La Zlotea, „El Greco", „Black Rabit", „1516 by RockScor Brewery", „Madam Wong", „Burgman", „BiOrganic Raw Café", „DIVUS Restaurant", restaurant „Meat and Seafood", „Maximimilian Pub and Grill", „La Sarkis", „Restaurant Aproape", „Kozlovna Ceska Pivni Restaurance", „Café Ograda", „Zhouse", „Mangal", „Trattoria della Nona", „ChiBox", „Casa Părintească", „Miadora", „Rozmarin", „Steak Me", „Osho", „Atypic, Meating Point", „Garden Palace", „La mămuca", SRL „Brodețchi".