Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Asigurarea cu apă a municipiului Chişinău

   2097

În legătură cu informaţiile difuzate de unele surse mass-media privind pericolul asigurării cu apă a municipiului Chişinău din cauza scăderii nivelului apei în râul Nistru, Primăria municipiului Chişinău face următoarele precizări.

În urma acţiunilor întreprinse de SA „Apă-Canal Chişinău" şi Agenţia de Stat „Apele Moldovei", s-a reuşit menţinerea nivelul apei în Nistru. Prin urmare, nu există pericole în privinţa asigurării cu apă a locuitorilor municipiului Chişinău.

Acest lucru îl confirmă atât autorităţile de stat din Republica Moldova, dar şi din Ucraina. La ora actuală în lacul de acumulare Novodnestrovsk există suficiente rezerve de apă, ceea ce va permite menţinerea în continuare a nivelului apei în râul Nistru, pentru a nu admite atingerea nivelului critic. În următoarea perioadă debitul de apă de la lacul de acumulare Novodnestrovsk va fi mărit, astfel încât staţiile de pompare de la Staţia de apă Nistru să activeze fără întrerupere, în regim normal.  

În acelaşi timp, SA „Apă-Canal Chişinău" a majorat rezervele de apă în cele 42 de rezervoare din dotare şi a extins circuitul de alimentare cu apă a unui număr mai mare de fântâni arteziene.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău