Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Atenție! Cod portocaliu: precipitații puternice, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare

   1595

Primăria Municipiului Chișinău face apel către locutorii și oaspeții capitalei, să dea dovadă de precauție, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale, în contextul avertizării meteorologice: Cod Portocaliu.

Conform prognozelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat avertizarea cod galben este valabilă în perioada: 25.11.2023 ora 22.00 - 26.11.2023 ora 20.00. În intervalul menționat se prevăd precipitații puternice (25-45 l/m2), predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 18-23 m/s. Izolat se vor forma depuneri de lapoviță, pe drumuri ghețuș și va viscoli.

Cetățenii sunt îndemnați să fie atenți, dar și să îi supravegheze pe cei mici. Să evite deplasarea în preajma arborilor bătrâni și a șantierelor de construcție.

De asemenea, automobiliștii sunt chemați să-și echipeze autovehiculele cu pneuri de iarnă și să evite parcarea sub copaci sau pe străzile principale unde circulă transportul public, pentru a nu îngreuna intervenția regiilor de întreținere a drumurilor.

Menționăm că regiile din cadrul gospodăriei drumurilor și cele locativ comunale sunt pregătite pentru intervenția în sezonul de iarnă.

Totodată, chiar dacă serviciile sunt gata să acționeze la necesitate, uneori ninsorile sau lapovița poate fi abundentă, iar intervențiile pot întârzia în unele cazuri.

În timpul zilei sau în orele de vârf este mai complicată intervenția autospecialelor din cauza fluxului mare de mașini pe străzi, dar și a pietonilor pe trotuare.

Rugăm înțelegere și prudență în trafic.

Serviciile municipale vor monitoriza situația și vor interveni la necesitate.

În caz de situații problematice, sunați la Dispeceratul central municipal: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.