Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Au fost acordate Premiile municipale pentru tineret

   2003

Primăria municipiului Chişinău a acordat premiile anuale pentru tineret în domeniul literaturii, ştiinţei, artei, tehnicii şi sportului, pentru performanţele obţinute pe parcursul acestui an. Laureaţi ai premiilor municipale pentru tineret au devenit 10 persoane, din cei 18 înaintaţi de diverse organizaţii din domeniu. Aceştia au obţinut câte 5000 lei şi medalii, din partea Primăriei Chişinău. 
De asemenea, municipalitatea i-a desemnat şi pe cei mai buni sportivi şi antrenori, participanţi ai Jocurilor Olimpice de la Beijing, dar şi premianţii campionatelor mondiale şi europene din acest an, care-şi fac studiile în instituţiile cu profil sportiv ale Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport. Sportivii au fost premiaţi cu câte 5 mii de lei, iar antrenorii cu câte 3 mii lei, acordaţi din bugetul local. 
Cu acest prilej, primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, care a înmânat premiile municipale, a menţionat că în pofida obstacolelor cu care se confruntă tinerii de astăzi, acestora le-a reuşit rezultate extraordinare. Edilul capitalei le-a urat premianţilor să nu se oprească la cele obţinute, dar să tindă la rezultate şi mai bune. „Avem nevoie oameni de succes, modele pentru tinerii din R. Moldova, pentru a-i motiva prin exemplul Dvs. pe ceilalţi să tindă şi ei la rezultate bune în ştiinţă, în educaţie, în sport şi în tot ce înseamnă o dezvoltare sănătoasă”, a spus Dorin Chirtoacă. Primarul general le-a urat tinerilor să aibă condiţii de viaţă şi de activitate mai bune, iar ceea ce au obţinut şi ceea ce urmează să realizeze să fie însoţit şi de o situaţie pe măsură. 
Potrivit dramaturgului Dumitru Crudu, membru al juriului, marea realizare a tinerilor este că au rămas să activeze în R. Moldova ca să schimbe ţara şi realitatea în care trăim. 
La rândul ei, Lucia Culev, şef al Direcţiei municipale cultură a felicitat tinerii premianţi pentru că reuşesc „să facă ca numele R. Moldova să răsune însoţit de succese, muncă, talent, nu cum ne-am obişnuit – cea mai săraca, nereuşită ţară”. Lucia Culev a afirmat că „munca voastră de zi cu zi aduce admiraţia şi speranţa maturilor, care cred că soluţia sunt tinerii”, urându-le tuturor succese şi performanţe.


 


Lista laureaţilor Premiului municipal pentru tineret 2008 



Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău