Au fost evaluate proiectele investiționale depuse de cetățeni în Programul municipal pilot Start-UP pentru Tineri și Migranți

   488

Primăria Municipiului Chișinău informează că săptămâna precedentă a avut loc ședința Consiliului de coordonare a Programului municipal pilot Start-UP pentru Tineri și Migranți în cadrul căreia au fost examinate proiectele investiționale depuse de cetățenii municipiului Chișinău cu solicitarea de finanțare din cadrul Programului.

Este îmbucurător faptul că domeniile de investiții selectate de către viitorii antreprenori vizează mai multe ramuri ale economiei naționale, printre care industria energiei alternative, industria alimentară, industria prelucrătoare, industria tehnologiilor informaționale.

În urma evaluărilor efectuate s-a constat că din 48 de dosare depuse, corespund criteriilor de eligibilitate și conformitate un număr de 16 proiecte investiționale.

Suma totală a granturilor aprobate constituind 3012661,00 lei, investițiile estimate în economia municipală vor fi în mărime de 5517308,86, cu crearea a 150 locuri de muncă noi.

Primăria Municipiului Chișinău
Direcția Generală Economie, Comerț și Turism a CMC
Centrul Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului
Invest Chisinau