Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Biroul directorului Direcţiei Sănătăţii a fost ocupat abuziv

   2298

Accesul în incita Direcţiei Sănătăţii a fost blocat în dimineaţa zilei de astăzi de către poliţie, iar lacătele de la intrare şi de la uşa biroului directorului au fost schimbate pe parcursul nopţii. 


 


Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei Sănătăţii împreună şi consilierii municipali Oleg Cernei şi Gheorghe Brega nu au avut acces în clădire timp de câteva ore. Şeful Direcţiei a declarat că yala a fost schimbată după ce a fost forţată uşa cu un obiect metalic. 


 


Pe parcursul zilei în sediul Direcţiei Sănătăţii au  fost prezenţi mai mulţi poliţişti, iar în biroul directorului Direcţiei Sănătăţii au intrat abuziv Ion Arteni, candidat la funcţia de director, consilierii municipali Oleg Onişcenco şi Sergiu Cireş. Ei şi-au motivat acţiunile în baza deciziei Consiliului municipal Chişinău cu privire la organizarea concursului pentru numirea în funcţie a directorului Direcţiei Sănătăţii, decizie contestată în instanţa de judecată. La uşa biroului directorului a fost instalat un post al serviciului Pază de Stat.


 


În acest context, Mihai Moldovanu, şeful direcţiei Sănătăţii, a precizat că Ion Arteni nu are dreptul să intre abuziv, odată ce decizia Consiliului municipal nu a fost semnată şi acesta nici nu are un contract de muncă. 


 


Mihai Moldovanu a solicitat poliţiei să investigheze cum au fost schimbate lacătele de la direcţie. Însă, poliţiştii care au venit să cerceteze cazul l-au citat pe şeful Direcţiei Sănătăţii la Comisariatul de Poliţie, pe motiv că acesta a intrat abuziv în sediul direcţiei, chiar dacă accesul în această instituţie publică este liber pentru toţi cetăţenii. Mihai Moldovanu a refuzat să se prezinte la poliţie în lipsa avocatului. 


 


În urma conflictului creat şi a presiunilor psihologice din partea colaboratorilor poliţiei asupra lui Mihai Moldovanu, acesta a avut un acces de hipertensiune şi a fost internat la Spitalul de Urgenţă. 


 


Direcţia Relaţii Publice, 


Primăria mun. Chişinău