Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Campanie de salubrizare a blocurilor locative din Chişinău

   2737

Primăria Chişinău anunţă lansarea unei campanii de salubrizare a blocurilor locative din capitală. Acţiunea presupune implicarea locatarilor, de comun cu serviciile municipale, pentru amenajarea scărilor de bloc, dar şi a teritoriilor adiacente caselor de locuit.

Potrivit primarului general al capitalei, săptămânal urmează a fi aduse în ordine câte 100 de blocuri locative, astfel ca până la Hramul Oraşului să fie amenajat întreg fondul locativ din Chişinău. Dorin Chirtoacă şi-a exprimat regretul că de 20 de ani, nimeni încă nu a încercat să amenajeze scările blocurilor locative.

După cum a menţionat în cadrul şedinţei operative de la Primărie edilul-şef al capitalei, lucrările vor începe săptămâna viitoare. Primarul de Chişinău a accentuat necesitatea implicării tuturor întreprinderilor de gestionare a fondului locativ, se are în vedere Asociaţiile proprietarilor de locuinţe private, Cooperativele de construcţie a locuinţelor şi blocurile departamentale, în campanie.

În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă a informat că tariful actual pentru întreţinerea blocurilor, de un leu pentru metru pătrat, nu include şi amenajarea scărilor din bloc.

În Chişinău sunt aproximativ 1600 de blocuri gestionate de Primărie.
Lista blocurilor de locuinţe, incluse în program în perioada 28 iunie - 2 iulie 2010.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău