Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Centrul de reabilitare pentru copii cu dezabilități „ATENȚIE” la 20 de ani de activitate

   608

Primăria Municipiului Chișinău informează că Serviciul social Centrul de reabilitare pentru copii cu dezabilități „Atenție” a împlinit 20 de ani de activitate.  

Cu această ocazie, șefa Direcției Generale pentru protecția drepturilor Copilului, Tatiana Oboroc, a fost prezentă la sărbătoarea organizată pentru beneficiarii Serviciului.

Centrul „Atenție” este o instituție de alternativă pentru copiii cu nevoi speciale, care le asigură diverse activități în timpul zilei, în funcție de necesitățile fiecăruia: logopedie, ergoterapie, terapie cognitivă, motrică, activități distractive, recreative și de petrecere a timpului liber.

Unitatea specializată are o capacitate de 30 de locuri și este adresată copiilor cu dezabilități din Capitală, oferind un spectru larg de servicii beneficiarilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, cu probleme de vedere, auz, locomotorii, cu abilități reduse, cât și sprijin familiilor acestora.  

Centrul „Atenție” are drept scop asigurarea incluziunii sociale a acestor copii, prin sporirea competențelor sociale, dezvoltarea abilităților de autoservire, implicarea acestora în diferite activități distractive, culturale și educaționale.