Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Cetățenii pot accesa pagina web - „transparenta.chisinau.md”, care conține date deschise privind actul de guvernare la nivel local

   1522

Primăria Municipiului Chișinău informează că cetățenii pot accesa pagina web, lansată recent - http://transparenta.chisinau.md, care conține date deschise, pentru a pentru a facilita accesul la documentele și procedurile administrației municipale, încurajând în acest fel procesul de transparență și responsabilitate în actul de guvernare la nivel local.

„Portalul transparenței” – http://transparenta.chisinau.md, reprezintă o interfață web structurată pe domenii de interes public, care conține informații veridice și oficiale furnizate de Primăria Municipiului Chișinău.

Astfel, cetățenii pot accesa informații privind activitatea APL Chișinău, bugetul local, cheltuielile publice, rezultatele licitațiilor și achizițiilor, eliberarea autorizațiilor, certificatelor și a notificărilor, politici și strategii de interes local, posturi vacante, precum și alte informații relevante.

Totodată, „Portalul transparenței” reprezintă nu doar o sursă pasivă de informații, ci și un instrument interactiv care permite cetățenilor să participe la procesul de luare a deciziilor și să contribuie la buna guvernare a orașului.

Portalul – http://transparenta.chisinau.md este un proiect realizat de Primăria Chișinău pentru consolidarea încrederii publice în instituțiile municipale, precum  promovarea unei culturi de integritate și responsabilitate.

Menționăm că informații privind proiectele realizare de Primăria Chișinău, precum și utilizarea banilor publici pot fi accesate pe următoarele pagini web: http://proiecte.chisinau.md, http://transparenta.chisinau.md, http://visit.chisinau.md, http://invest.chisinau.md, http://educatieonline.chisinau.md.