Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chișinău a fost gazda unui eveniment sportiv internațional

   335

Chișinăul a devenit sâmbătă și duminică epicentrul activităților sportive de nivel internațional, prin găzduirea „Triatlon Festival 2024”, un eveniment deosebit, partener al căruia a fost Primăria Municipiului Chișinău.

La competiție au participat sute de sportivi din țară și de peste hotare, inclusiv sportivi internaționali de performanță și atleți din lotul național.

Printre aceștia s-a numărat și viceprimarul Ilie Ceban, care a concurat la Campionatul Național de Triatlon 2024.

Prezența sa a adus un plus de entuziasm și sprijin moral, reflectând angajamentul autorităților locale față de promovarea unui stil de viață sănătos și activ.

„Triathlon Festival” s-a desfășurat în perioada 20-21 iulie, în Parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani al Capitalei și a oferit participanților șansa de a concura în cadrul a trei competiții: Campionatul Național de Triatlon 2024; Relay Campionatul Național de Triatlon 2024; KIDS Campionatul Național de Triatlon 2024.

Triatlonul este o probă sportivă care combină trei discipline: înot, ciclism și alergare. Unicitatea sa constă în faptul că sportivul trebuie să depășească distanțele fără pauză și într-un anumit interval de timp cât mai bun, ținând cont de cel mai important lucru - fair-play-ul.

„Triatlon Festival 2024” este un eveniment organizat anual de Federația de Triatlon din Republica Moldova în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău.