Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinăul şi-a aprins luminile de Paşti

   4112

În preajma Paştelui, în vinerea patimilor, Chişinăul şi-a aprins instalaţiile de iluminat pentru sărbătorile pascale. Cetăţenii care au dorit să asiste la aprinderea luminilor de sărbătoare s-au adunat în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului", din centrul Chişinăului.

Odată cu aprinderea instalaţiilor de sărbătoare, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a adresat un mesaj de felicitare locuitorilor municipiului Chişinău, cu prilejul sărbătorilor pascale. „Sper ca Lumina Sfântă să ne arate calea spre credinţă, spre curăţenie şi spre apropierea noastră, a tututor, unii de alţii şi de bunul Dumnezeu. Vă îndemn să fim mai uniţi, să fim sinceri în ceea ce facem, să ne respectăm, să ne ajutăm reciproc şi să urmăm calea cea dreaptă. Îmi doresc ca fiecare din noi să sărbătorească Învierea Domnului Iisus Hristos, cea mai mare sărbătoare a creştinităţii, alături de cei dragi. Vă doresc sănătate, linişte şi împăcare, smerenie şi inţelepciune!", a menţionat în adresarea sa Dorin Chirtoacă.

Instalaţiile de iluminat din Scuarul Catedralei au fost amenajate de ÎM „Lumteh" şi au costat circa 50 mii lei şi vor fi aprinse pe tot parcursul sărbătorilor de Paşti. În zilele de Paşti şi Paştele Blajinilor, va fi aprins şi iluminatul de sărbătoare, pe străzile oraşului.

În această seară, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului" va fi adus şi Focul Haric, de la Ierusalim, de unde va fi distribuit în toate bisericile din ţară.