Chișinăul va dezvolta colaborarea cu orașul Greensboro în baza acordului de cooperare încheiat

   1465

Primarul General, Ion Ceban, care efectuează în aceste zile o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, a avut o întrevedere cu autoritățile Statului Carolina de Nord.

Prima întrevedere a edilului de Chișinău a fost cu primarul orașului Greensboro, Nancy Vaughan.

Chișinăul are încheiat un Acord de colaborare cu Greensboro, în anul 2000 și ca multe alte parteneriate semnate anterior, această cooperare va fi restabilită. În acest sens, municipalitatea își propune o agendă comună, la fel ca și în multe alte cazuri similare cu unități administrative din România, Franța, Spania, Israel, etc.

Potrivit lui Ion Ceban s-a convenit elaborarea unei foi de parcurs, fiind înaintate unele propuneri unde ar putea fi realizate proiecte reciproc avantajoase pentru Chișinău, în domeniul de educație, tineret și infrastructură.

„O agendă plină avem în aceste zile aici, întrevederi oficiale, inclusiv cu reprezentanții conducerii statului, mediului de afaceri, organizațiilor neguvernamentale, pentru a putea prelua cele mai bune practici”, a declarat primarul de Chișinău.

Republica Moldova are o colaborare frumoasă cu Statul Carolina de Nord, care a implementat foarte multe proiecte sociale în țara noastră pe parcursul anilor.