Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Cimitirele din Chişinău, pregătite către Paştele Blajinilor

   2859

Până în acest moment, toate cimitirele din Chişinău au fost pregătite pentru Paştele Blajinilor. Despre aceasta a informat în cadrul şedinţei operative de la Primărie Vadim Cojuşneanu, director al ÎM „Combinatul servicii funerare”. Potrivit funcţionarului, în următoarele zile vor fi finalizate toate lucrările de amenajare, iar teritoriile cimitirelor vor fi în întregime salubrizate. Până acum, serviciile specializate au instalat în cimitire circa 100 de bănci noi şi au înlocuit urnele de gunoi, fiind instalate urne noi. Cojuşneanu a ţinut să precizeze că în zilele de vineri şi sâmbătă accesul transportului privat pe teritoriul Cimitirului „Sfântul Lazăr” va fi interzis. 
La rândul său, Veaceslav Ţernă, director al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, a relatat că în conformitate cu dispoziţia primarului general, de Paştele Blajinilor transportul public va activa într-un regim special, călătorii având posibilitatea să circule gratuit până la Cimitirul „Sfântul Lazăr”, din str. Doina. În acest sens, municipalitatea va suplimenta numărul unităţilor de transport pe rutele de autobuz nr. 10 şi nr. 27, dar şi va institui ruta specială „D”, care va circula de pe bd. Renaşterii până la Cimitirul „Sfântul Lazăr”. 
Potrivit lui Mihai Moldovanu, director al Direcţiei Sănătăţii, ca şi în anii precedenţi, pe teritoriul Cimitirului „Sfântul Lazăr” şi Cimitirul Central din str. Armenească vor fi amplasate ambulanţe. 
În context, primarul general Dorin Chirtoacă a remarcat buna pregătire a oraşului către sărbătorile de Paşti. Edilul Chişinăului a ţinut să mulţumească serviciilor municipale de salubrizare pentru activitatea în această direcţie, solicitând însă o mai mare atenţie în privinţa evacuării deşeurilor. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău