Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Cofinanțarea proiectelor depuse de cetățeni prin intermediul Programului Buget Civil Chișinău, ediția 2022

   1457

 

Primăria municipiului Chișinău informează că în cadrul Programului Buget Civil-2022 pot înainta propuneri de proiecte cetățenii orașului, iar depunerea dosarelor poate fi efectuată atât de persoane fizice cât și juridice, în mod individual sau în echipe, până la 28 februarie a.c.

Un criteriu important este asigurarea co-finanțării, astfel pentru proiectele depuse de persoanele fizice, cofinanțarea va fi de la – 1% (sub orice formă de contribuție), iar pentru persoanele juridice – 20% din costul proiectului, care se va realiza prin atragerea de resurse financiare, prin acțiuni de crowdfunding, mediul privat de afaceri, contribuții financiare proprii sau prin alte forme.

Astfel, la completarea formularului de aplicare și întocmire a devizelor de cheltuieli, participanții vor indica volumul contribuției (lucrări/materiale/activități) asumate din bugetul total al proiectului înaintat.

Dosarul va conține următoarele documente: formularul de aplicare; cererea de confirmare a cofinanțării; lista de semnături. Iar documentele pentru participare la Program sunt acceptate începând cu 01 februarie până la 28 februarie a.c. și pot fi depuse pe adresa electronică: bugetcivil@pmc.md și pe suport de hârtie la Direcția Relații Publice și Buget Civil, bir. 8, Primăria Chișinău.

Din momentul închiderii apelului, proiectele depuse vor fi examinate de către o Comisie de evaluare formată din reprezentanții municipalității și ai societății civile. Vor fi supuse votului, ulterior aprobate spre finanțare și implementare, doar proiectele care au îndeplinit toate criteriile Programului Buget Civil.

Bugetul Civil are ca obiectiv implicarea cetățenilor în procesele democratice în vederea ajustării politicilor publice locale la nevoile și așteptările locuitorilor capitalei, iar municipalitatea vine să sprijine implicarea activă prin finanțarea și implementarea proiectelor înaintate de cetățeni.