Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Colaborare moldo-română pentru implementarea bunelor practici în gestionarea crizei refugiaților

   220

Colaborarea moldo-română pentru implementarea bunelor practici în gestionarea crizei refugiaților este pe agenda Primăriei Chișinău.

În acest sens, viceprimarul, Angela Cutasevici, a avut o întâlnire cu reprezentanții World Vision România și cu autorități publice locale și centrale din România, pentru a identifica noi oportunități de colaborare și a îmbunătăți politicile publice privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

„În timpul discuțiilor, am reafirmat angajamentul Primăriei Chișinău de a participa în proiectele de sprijin pentru copiii și adulții refugiați din Ucraina. De asemenea, municipalitatea este deschisă la colaborări cu partenerii din România pentru schimb de experiență și preluarea bunelor practici în acest domeniu”, a menționat Angela Cutasevici.

La discuții au participat: Mihaela-Loredana Nabăr, director executiv al World Vision România, Mariana Arnăutu, manager de programe, și Oana Baciu, director de operațiuni.

Primăria Municipiului Chișinău are deja stabilit un Memorandum de colaborare cu World Vision, organizație creștin-umanitară care a lansat programe de sprijin pentru refugiații din Ucraina în Republica Moldova.  

Aceste inițiative comune ajută la protecția și bunăstarea copiilor și familiilor refugiate și consolidează relațiile dintre Chișinău și partenerii noștri din România.