Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Concurs pentru instituţiile de învăţământ preuniversitar în domeniul creşterii eficienţei energetice

   2951

Pentru promovarea bunelor practici în domeniul conservării energiei, Primăria Chişinău anunţă un concurs pentru instituţiile preuniversitare din municipiu, în scopul beneficierii de izolare termică integrală a sediului, precum şi de surse financiare pentru a fi utilizate în scopul îmbunătăţirii eficenţei energetice.

Astfel, în perioada 15 noiembrie 2010 - 20 ianuarie 2011, va avea loc depunerea dosarelor de participare la concurs. Dosarele pot fi expedite prin poştă sau e-mail la adrsa: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 83, Primăria Municipiului Chişinău, biroul 21, MD-2012, Chişinău, Republica Moldova.

Tel./fax: (+373 22) 20 17 06;

e-mail: proiectee@pmc.md

În cadrul concursului vor fi oferite 3 premii. Instituţia câştigătoare va beneficia de izolarea termică a sediului; premiul II - 5000 Euro şi, respectiv, premiul III - 3000 Euro. Banii vor fi destinaţi în scopul îmbunătăţirii eficenţei energetice.

Potrivit Gabrielei Ciumac, şefa Direcţiei Relaţii Externe, Cooperare Regională şi Integrare Europeană din cadrul Primăriei Chişinău, pentru instituţiile din domeniul educaţional, finanţate din bani publici, izolarea termică este un mijloc de a economisi energia termică şi a gestiona mai eficient sursele bugetare.

În formularul de participare, instituţile de învăţământ vor trebui să aprecieze capacitatea lor de a reduce consumul de energie termică, măsurile ce le întreprind în acest scop, să enunţe programele sau planurile de optimizare a consumului de energie etc.

Lucrările de izolare termică a sediului instituţiei câştigătoare se vor desfăşura în vara anului 2011.

Acţiunea respectivă face parte din proiectul „Creşterea eficienţei energetice a municipiului Chişinău şi Sevastopol, Ucraina, pe baza experienţei pozitive existente", finanţat de Uniunea Europeană, în valoare de 673 mii Euro, care se află la faza de implementare. 

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău