Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Consultarea publică a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Chișinău (PMUD) 2030

   592

Primăria municipiului Chișinău informează că, în perioada 22 august – 12 septembrie 2024, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Chișinău este disponibil pentru consultare publică. 

Acest document strategic oferă soluții durabile pentru mobilitatea urbană, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții, sprijini creșterea economică și proteja mediul, adaptându-se la schimbările climatice.

Principalele prevederi ale PMUD includ:

  • Analiza situației actuale în privința mobilității și infrastructurii de transport;
  • Evaluarea impactului mobilității urbane asupra orașului;
  • Viziunea pe termen lung și proiectele propuse pentru dezvoltarea transportului urban.


Documentul poate fi consultat de toți cetățenii, iar opiniile și recomandările pot fi trimise până pe data de 12 septembrie 2024, la adresele: dumitru.ceban@pmc.md, lilian.copaci@pmc.md, assistant@mill.md sau pe adresa: dirtrans@pmc.md, MD-2004, mun. Chișinău, str. Serghei Lazo nr. 18, bir. 119.

Implicarea părților interesate este importantă pentru dezvoltarea unui sistem de transport durabil care să satisfacă nevoile tuturor locuitorilor din Chișinău și să asigure accesibilitate pentru întreaga comunitate.

Pentru mai multe informații referitor la consultarea publică și pentru a accesa documentul complet al Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, vă rugăm să consultați următorul link: Consultări Publice PMUD. (https://www.chisinau.md/.../anunt-privind-organizarea.../533)