Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Continuă lucrările de salubrizare a municipiului Chişinău

   2324

Pe parcursul săptămânii trecute, serviciile municipale de salubrizare au lichidate 27 de gunoişti neautorizate. În aceste lucrări au fost antrenate 450 de persoane. După cum a informat în cadrul şedinţei operative de la Primărie Petru Gontea, director ar Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, astăzi vor fi reluate lucrările de salubrizare, după ce timp de 3 zile lucrările au fost stopate, din cauza condiţiilor meteorologice.
La rândul său, Eliferie Haruţă, şeful Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, a menţionat că săptămâna trecută s-a încheiat prima etapă a lucrărilor de salubrizare a albiei râului Bâc. În acest sens, timp de o lună au fost salubrizate şi amenajate peste 51 de hectare de teren şi au fost curăţaţi circa 6600 de arbori şi arbuşti. Albia râului Bâc va fi salubrizată încă o dată la începutul lunii aprilie, deoarece mulţi agenţi economici şi persoane fizice continuă să arunce deşeurile menajere în această zonă.
Referindu-se la situaţia din municipiu, Tudor Maniv, şef al Regiei „Autosalubritate” a relatat că în ajunul sărbătorilor de Paşti, municipalitatea va achiziţiona 500 de containere de gunoi. În acelaşi timp, containerele existente vor fi reparate şi vopsite. 
În context, primarul interimar de Chişinău, Vlad Coteţ, a solicitat concentrarea tuturor serviciilor specializate în realizarea acţiunilor prevăzute în programul de salubrizare. Potrivit lui Coteţ, toate lucrările urmează a fi executate până la sărbătorile de Paşti.
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău