Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Contună reabilitarea căilor de acces către suburbii

   121

Primăria Municipiului Chișinău informează că lucrările de reabilitare a căilor de acces către suburbiile Capitalei continuă.

Pe drumul de acces către satul Colonița, din direcția Tohatin, reparația se apropie de final, urmând a fi aplicat stratul de binder.

Lucrările desfășurate până acum au inclus: frezarea asfaltului vechi pe o distanță de 1,5 km, lărgirea porțiunilor înguste până la 6 metri, amenajarea acostamentelor și ajustarea curbelor pentru o vizibilitate mai bună, amenajarea șanțurilor de scurgere a apelor și stabilizarea stratului de bază cu asfalt reciclat și ciment, pentru îmbunătățirea rezistenței drumului.

În comuna Budești acțiunile sunt mai complexe, deoarece drumul central nu dispune de fundație.

 Astfel, pe segmentul dintre Primăria localității și drumul național M5, pe o distanță de 1 km, are loc decaparea completă a asfaltului și a unui strat de sol, pentru a construi drumul prin metoda stabilizării, urmat de aplicarea stratului de binder.

În paralel, pe porțiunea care leagă Chișinăul de comuna Budești sunt executate lucrări pentru remedierea situațiilor de avariere.

Anterior a fost reparat și drumul de acces către suburbia Sângera, unde au fost reabilitate capital două intersecții și porțiunea de drum spre satul Dobrogea, pe unde circulă ruta municipală suburbană de autobuz nr. 33.

Aceste lucrări fac parte din proiectul de reabilitare a căilor de acces către suburbii, pe unde circulă transportul public municipal, costurile fiind suportate din bugetul Direcției Generale Mobilitate Urbană.