Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Cum reciclăm sticla? Continuarea Campaniei municipale de informare privind sortarea deșeurilor menajere la sursă

   1648

Primăria Municipiului Chișinău continuă Campania de informare și sensibilizare privind necesitatea sortării deșeurilor menajere la sursă.

Sortarea deșeurilor din sticlă are ca scop reducerea volumului de gunoi menajer depozitat la poligon, protejarea mediului și asigurarea reciclării corecte a acestora.

Colectarea ambalajelor din sticlă: recipiente de la bere, băuturi carbogazoase, vin, conserve etc., trebuie realizată cu respectarea anumitor reguli.

Astfel, înainte de a fi aruncate la coșul de gunoi, sticlele trebuie să fie curățate, pentru a evita răspândirea resturilor de alimente sau de lichide. De asemenea, trebuie îndepărtare capacele din plastic sau din metal.

În casă, recipientele din sticlă trebuie aruncate în sacul menajer de culoare verde.

Pe platformele de stocare a deșeurilor, materialele din sticlă sunt amplasate în containerele de culoare verde.

De reținut! Nu sortăm în containerul verde oglinzi, geamuri, produse din cristal, vase de ceramică sau geamuri de la automobile.

Curiozități despre sticlă:

-  Deșeurile din sticlă sunt reciclabile la nesfârșit, fără a pierde din calitate.

-  Sticla reciclată poate fi folosită pentru fabricarea articolelor noi, cum ar fi vase, țiglă, materiale izolante, pietricele decorative, care sunt folosite pentru pavarea sau decorarea curților și a grădinilor etc.

-  Deșeurile din sticlă reprezintă cca 8% din totalul deșeurilor solide generate în lume.

-  Reciclarea sticlei economisește energie și resurse naturale. Costurile de reciclare sunt mai mici decât cele de producere a sticlei din materii prime.

-  Produsele din sticlă reciclată sunt mai solide și mai rezistente decât produsele din sticlă nouă.

Încearcă și tu să respecți regulile de sortare la sursă a deșeurilor pe care le generezi și vei vedea cât de ușor este să faci o schimbare pozitivă!

Fii și tu parte a Campaniei municipale de informare și sensibilizare a opiniei publice #Esimplusasortezi #Sorteazadeseurile #Protejeazamediul #eusortez lansată de Primăria Municipiului Chișinău, Î.M. Regia „Autosalubritate” și A.O. „Reciclare”.