Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Curăţarea albiei râului Bâc

   2663

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, s-a deplasat astăzi pe Calea Basarabiei, unde au demarat lucrările de salubrizare a albiei râului Bâc. Potrivit edilului capitalei, amenajarea albiei răului Bâc este una din acţiunile prevăzute în Campania de salubrizare, pe care municipalitatea o desfăşoară în această lună. 
După cum a spus Dorin Chirtoacă, Primăria Chişinău în fiecare an înaintea sărbătorilor de Paşti curăţa această zonă, însă după fiecare iarnă lucrurile nu se schimbă. Primarul general şi-a exprimat regretul că opinia publică şi locuitorii municipiului nu menţin starea ecologică a oraşului şi nu conştientizează fenomenul aruncării deşeurilor în stradă sau pe malul râului. 
Primarul de Chişinău a discutat despre problema amenajării albiei Bâcului cu oamenii care comercializează materiale de construcţie pe Calea Basarabiei, dar şi cu administratorul pieţei de aici, îndemnându-i să se implice şi să participe la Campania de curăţenie. Dorin Chirtoacă a menţionat importanţa informării cetăţenilor cu privire la ceea ce înseamnă costurile pe care Primăria le are cu această activitate, precizând că trebuie sensibilizaţi toţi agenţii economici şi persoanele fizice care-şi desfăşoară activitatea în zonă cu ceea ce înseamnă menţinerea stării ecologice a albiei râului Bâc. În context, şeful administraţiei municipale şi-a exprimat speranţa că pe viitor, în urma campaniei din primăvara curentă, să diminueze semnificativ deşeurile aruncate pe domeniul public şi în spaţiile verzi. 
În acţiunile de curăţare a zonei aferente râului Bâc sunt antrenaţi zilnic circa 150 de persoane, angajaţi ai Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi. În cadrul campaniei, va fi salubrizată albia râului Bâc, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul, sectorul Buiucani şi şoseaua Munceşti din sectorul Botanica şi vor fi curăţaţi toţi copacii. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău