Pagina oficială a Municipiului Chișinău

De Ziua Națională a Lecturii, Primăria Chișinău îndeamnă cetățenii să citească mai mult

   1485

Astăzi, de Ziua Națională a Lecturii, marcată pentru prima dată în Republica Moldova, Primăria Municipiului Chișinău invită cetățenii la lectură.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a participat marți la o întâlnire a scriitorului Iulian Filip cu cititorii.

Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”, unde au participat elevi de la câteva instituții de învățământ din capitală.

Edilul capitalei a citit asistenței din cartea „Urmele mele frumoase”, de Iulian Filip, o poezie – îndemn la lectură.

La rândul său, poetul a declarat că toate bibliotecile au proiecte despre îndemnuri la lectură pentru cetățeni. De asemenea, la școală se realizează acest vector, spre lectură.

 „Numai prin lectura cărților valoroase se va realiza dintre fiecare din voi ceea ce așteaptă părinții voștri: pentru că fiecare părinte visează ca din odraslele lor să iasă oameni calitativi, valoroși”, a mai menționat Iulian Filip.

Evenimentul „Iulian Filip - între cărțile și părțile sale” are drept scop promovarea lecturii în rândul tinerei generației și valorificarea operei scriitorului.

Ziua Națională a Lecturii este marcată, oficial, pentru prima dată în acest an în Republica Moldova fiind stabilită pe data de 14 februarie, de ziua de naștere a lui  Grigore Vieru. Data a fost aleasă pentru a aduce un omagiu poetului.