Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Defrişările efectuate în Parcul „Nistrean” , în corespundere cu legea

   2565

Primăria municipiului Chişinău aduce la cunoştinţa opiniei publice despre rezultatele verificărilor de îndeplinire a lucrărilor de defrişare sanitară în Parcul „Nistrean" din Vadul lui Vodă, realizate de ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi".

Măsura respectivă a fost luată după ce mai multe instituţii mass-media au abordat problema defrişărilor sanitare a arborilor din Parcul „Nistrean". În acest scop, a fost creată o comisie specială din reprezentanţi ai Academiei de Ştiinţe a Moldovei, ai Agenţiei „Moldsilva", ai Inspectoratului Ecologic de Stat şi ai autorităţilor publice locale.

În urma verificărilor pe teren s-a constatat că defrişările au fost efectuate în strictă corespundere cu amenajamentul silvic şi în baza autorizaţiilor pentru tăieri, eliberate de Inspectoratul Ecologic de Stat şi în baza Regulamentului de autorizare a tăierilor în fondul forestier şi vegetaţia forestieră din afara fondului forestier, aprobat prin Hotărârea Guvernului RM nr. 27, din 19.01.2004.

Conform raportului prezentat de către comisia specială, majoritatea plantaţiilor care intră în componenţa parcului „Nistrean", care reprezintă specii de plop şi salcie, sunt trecute dublu de vârsta de exploatare. Reeşind din particularităţile zonei râului Nistru (zonă umedă), speciile respective sunt în cea mai mare parte putrede şi necesită a fi defrişate.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău