Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea lucrărilor de reabilitare a scuarului din strada Bucuriei

   2157

Primăria municipiului Chișinău informează că scuarul din strada Bucuriei, sectorul Buiucani se află în stadiu avansat de amenajare. Lucrările de construcție a obiectivului au început în luna februarie, a.c. și se desfășoară conform graficului aprobat, urmând a fi finalizate la începutul lunii iunie.

Despre acesta a fost informat primarul general, Ion Ceban, care a inspectat astăzi șantierul de reconstrucție a scuarului, pentru a verifica gradul de realizare, precum și calitatea lucrărilor aflate în desfășurare. 

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, în prezent are loc montarea pavajului pe aleile pietonale, a sistemului de irigare a spațiilor verzi, precum și instalarea rețelei de iluminat nocturn.

Totodată muncitorii urmează să planteze o nouă  alee de copaci (tei), să reabiliteze terenul pentru amenajarea gazoanelor cu iarbă și să înlocuiască mobilierul urban. Pe perimetru vor fi amenajate piste pentru bicicliști, iar în centrul scuarului va fi construită o fântână arteziană.

„Vrem ca zonele verzi ale orașului să prindă viață, iar după pandemia de COVID-19, cetățenii să se bucure de spații de recreere", a menționat edilul capitalei.

Amintim că scuarul din str. Bucuriei are o suprafață de 1,5 hectare, iar proiectul de amenajare mai prevede și reabilitarea trotuarului din preajmă, amenajarea unei parcări pentru automobile și redeschiderea drumului de acces spre str. Henri Coandă.