Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea proiectelor de amenajare în sectoarele capitalei

   1669

Primăria municipiului Chișinău informează că în capitală sunt în desfășurare noi proiecte de amenajare și reabilitare a infrastructurii pietonale, stradale și a spațiilor verzi. De asemenea, continuă implementarea proiectelor inițiate la finele anului trecut.

Astfel, pe parcursul săptămânii curente în sectoarele capitalei sunt executate lucrări pe următoarele șantiere.    

Sectorul Râşcani:

-        Construcția benzii suplimentare de virare în intersecția străzilor Calea Orheiului și Studenților, pentru decongestionarea traficului rutier în zona de la ieșirea din oraș. Sunt executate lucrări de terasament, montare a bordurilor, așternerea pietrișului și amenajarea trotuarului în pavaj pentru pietoni. Tot aici au fost finalizate lucrările de modernizare a obiectivelor de semafor;

-         Reabilitarea zonelor pietonale din Parcul Râșcani, în perimetrul str. D. Râşcanu - str. A. Saharov - str. Braniștii. De asemenea, a fost instalat sistemul de iluminat public, iar în prezent sunt amenajate locuri de parcare;

-         Continuă amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale străzii Kiev, în perimetrul str. T. Vladimirescu - scuarul „Guguță".

Sectorul Botanica:

-         Reabilitarea parcului din Piața Decebal (intersecţia bd. Decebal - str. Sarmizegetusa). Sunt inițiate lucrări de renovare a aleilor pietonale, montarea sistemului de irigare, amenajarea spațiilor de joacă pentru copii, de fitness și a  locurilor de parcare, instalarea mobilierului urban, modernizarea iluminatului şi amenajarea spațiilor verzi;

-         Continuă renovarea trotuarului din strada Burebista în perimetrul bd. Dacia - str. Sarmizegetusa. A fost aplicat pavajul pe o suprafaţă de 1000 m² şi schimbate 40 de borduri mari şi mici.

Sectorul Centru:

-         Reparaţia curții de blocuri din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 64, sectorul Centru. Activitățile pe șantier prevăd lucrări de amenajare a trotuarelor, locurilor de parcare și a platformelor modulare de gunoi. Asfaltarea căilor de acces, modernizarea iluminatului nocturn, precum și instalarea terenurilor de fitness, renovarea terenului sportiv.

-         Continuă lucrările de reparaţie a infrastructurii rutiere și pietonale pe str. Alexandru Bernardazzi, sectorul Centru. În prezent sunt executate lucrări de schimbare a bordurii şi amenajare a trotuarelor în perimetrul străzilor V. Alecsandri - Armenească.

-         Continuă reabilitarea trotuarelor pe str. A. Șciusev , în perimetrul str. Pușkin - str. Ismail;  

-         Amenajarea spațiului verde şi a unui teren de minifotbal pe strada Ialoveni, 98. Anterior pe această adresă erau amplasate garaje, iar zona era insalubră.

-         Reabilitarea curţilor de blocuri din strada Gh. Caşu 20/1, 20/2, 20/3, sectorul Centru. Activitățile prevăd modernizarea iluminatului nocturn, amenajarea trotuarelor, crearea locurilor de parcare, amenajarea platformelor de gunoi și asfaltarea căilor de acces.

Sectorul Buiucani:

-         Amenajarea spațiului din faţa preturii sectorului Buiucani, str. M. Viteazul, 2, care prevede instalarea sistemului de irigare a zonelor verzi, reparaţia scărilor de acces în clădire, instalarea mobilierului urban şi amenajarea unei zone de recreere.

-         Un nou scuar este amenajat în strada Ion Creangă, 41, din sectorul Buiucani. Lucrările prevăd reabilitarea spațiilor verzi şi a aleilor pietonale, instalarea mobilierului urban și amenajarea locurilor de parcare.

-         Continuă reabilitarea trotuarelor pe str. A. Șciusev, în perimetrul str. Pușkin - str. C. Stere.

Sectorul Ciocana:

-         Continuă lucrările de amenajare a aleii şcolarilor în partea de sus a bd. Mircea cel Bătrân. Actualmente sunt executate lucrări de reabilitare a scărilor care fac legătura cu blocurile de locuințe şi Liceul Teoretic „Constantin Negruzzi" şi a grădiniței de copii nr. 188;

-         Reabilitarea trotuarelor din str. M. Sadoveanu. În prezent sunt desfășurate lucrări în perimetrul str. Ig. Vieru - str. P. Zadnipru;

-         Lucrările de reparaţie a trotuarului din bd Mircea cel Bătrân, partea pară, în perimetrul str. P. Zadnipru - str. Ginta Latină. Proiectul este prevăzut a fi implementat pe parcursul a trei ani.