Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Dezbateri publice privind ajustarea tarifelor pentru colectarea și transportarea deșeurilor din municipiul Chișinău (VIDEO)

   1324

Primăria Municipiului Chișinău informează că luni, 18 aprilie 2022, în incinta Preturii sectorului Centru, s-au desfășurat dezbateri publice asupra proiectului de decizie „Cu privire la ajustarea tarifelor pentru colectarea, transportarea și depozitarea deșeurilor din municipiul Chișinău”.

Scopul proiectului este ajustarea tarifelor pentru serviciile de salubrizare, în concordanță cu costurile reale suportate de Î.M. „Autosalubritate”, ca urmare a creșterii tarifelor la carburanți, creșterii salariilor în sectorul real, creșterea cantității de deșeuri produse zilnic de cetățeni, întreținerea stațiilor de tratare a levigatului etc.

Directorul Î.M. Regia „Autosalubritate”, Igor Gîrlea, a informat că în prezent, locatarii la bloc din municipiul Chișinău achită cel mai mic tarif pentru evacuarea deșeurilor menajere solide din republică.

În prezent Î.M. Regia „Autosalubritate” deservește cca 10700 de containere de deșeuri din oraș. În același timp, întreprinderea își propune majorarea acestui indice cu cca 4000 de unități, pentru a promova intensiv sortarea deșeurilor la sursă și respectiv să se ajungă la reciclarea a jumătate din cantitatea de deșeuri generate zilnic în oraș.

Ultima ajustare a tarifelor pentru evacuarea deșeurilor din municipiul Chișinău a avut loc în anul 2017.