Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Din 1 aprilie va fi sistată activitatea Centrului municipal de vaccinare antiCOVID-19 și a punctelor de vaccinare, troleibuz și autobuz

   1893

Primăria municipiului Chișinău informează că din 1 aprilie 2022 va fi sistată activitatea Centrului Municipal de Vaccinare antiCOVID-19 din str. Petru Rareș 18, precum și a celor 2 puncte de vaccinare mobile, troleibuz și autobuz.

Măsura a fost luată ca urmare a adresării tot mai scăzute din partea populației pentru imunizare, dar și la recomandarea specialiștilor în sănătate publică, membri ai Comisiei municipale pentru sănătate publică. Subiectul a fost abordat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a ținut să precizeze că activitatea centrelor de vaccinare a fost anume suspendată și nu sistată, ceea ce însemnă că aceste unități pot fi reactivate ușor la necesitate.

Totodată, oficialul a făcut apel în continuare către persoanele nevaccinate, să se imunizeze imediat, pentru a rămâne protejați, pentru că COVID-ul ca și infecție mai rămâne în comunitate.

Cu toate acestea, mai rămân funcționale punctele de vaccinare din cadrul centrelor medicilor de familie, din oraș și din suburbii, cabinetele de imunizare, inclusiv cele private, astfel că oamenii care doresc să se vaccineze, o pot face în continuare.

Cât privește situația privind evoluția infecției COVID, e de menționat că în prezent, municipiul Chișinău este încadrat în gradul de alertă COD GALBEN, ceea ce înseamnă că numărul de infectări este în descreștere. Astfel, toate spitalele din Chișinău au revenit la regimul normal de activitate, conform profilurilor stabilite. Totodată se mențin câteva secții pentru profilul COVID.

Conform informației la zi, 866 de persoane din municipiul Chișinău, confirmate cu coronavirus sunt la evidența medicilor de familie, sub tratament ambulator. Pacienți internați în spital sunt 102, inclusiv 3 în stare gravă la terapie intensivă.

De la începutul epidemiei și până acum, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 190 307 persoane infectate cu COVID-19, iar 3261 de persoane au decedat.