Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Donație din partea rețelei de magazine Kaufland Moldova prin intermediul CCF Moldova, la Centrul de plasament pentru refugiați PATRIA LukOil

   1804

Primăria municipiului Chișinău informează că Centrul de Plasament pentru Refugiați, PATRIA LukOil, gestionat de municipalitate, a beneficiat de o donație din partea rețelei de magazine Kaufland Moldova, oferită prin intermediul CCF Moldova. La eveniment a participat Primarul General, Ion Ceban.

Lotul de ajutoare este compus din produse alimentare neperisabile și articole de igienă (două autocamioane mari de marfă).

Edilul capitalei a mulțumit donatorilor pentru receptivitate și contribuție în gestionarea problemei refugiaților din Ucraina.

După ce timp de două zile, depozitul de la PATRIA LukOil a fost închis, din lipsă de produse, de marți, refugiații cazați în capitală pot veni din nou după ajutoare, având cu sine actele de identitate și lista de produse/mărfuri necesare.

APL Chișinău suplinește în continuare stocurile de produse destinate refugiaților ucraineni, în măsura în care oamenii, organizațiile internaționale, agenții economici livrează ajutoare. Cele mai solicitate sunt produsele alimentare, de igienă și hainele pentru bebeluși.

Totodată, e de menționat că la Centrul PATRIA LukOil sunt oferite toate serviciile integrate - sociale, medicale, juridice, psihologice.

Tot aici sunt amenajate ghișee, unde refugiații pot primi informații utile, inclusiv despre transportul organizat pentru a pleca peste hotare.

Toate informațiile necesare pot fi accesate și pe pagina web creată de municipalitate „help.chisinau.md".