Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Dorin Chirtoacă despre situaţia în urma inundaţiilor de la Vadul lui Vodă

   2227

Primarul general Dorin Chirtoacă a informat astăzi în cadrul şedinţei Consiliului municipal despre situaţia creată în municipiul Chişinău în urma ridicării nivelului apei în râul Nistru. Au fost trecute în revistă toate acţiunile care au avut loc începând cu ziua de vineri, 25 iulie şi până în prezent.


 


De la sfârşitul săptămânii trecute nivelul apei râului Nistru a crescut aproximativ de două ori. „În prezent înregistrăm cea mai înaltă cotă a nivelului apei - de 19,25 - 19,30m la staţia de pompare a apei de la Vadul lui Vodă, unde s-au lat măsuri de protecţie pentru a nu permite inundarea staţiei. În aceste condiţii staţia poate asigura aprovizionarea municipiului cu apă”, a spus primarul capitalei. 


 


Conform ultimelor date nivelul apei a încetat să crească, iar debitul râului Nistru la barajul de la Dubăsari este maxim – de 2800-2900 metru cubi  pe secundă,  pentru a permite trecerea apei în aval. „Sunt semnale ca apa începe să scadă în nordul republicii şi Ucraina. După retragerea apei vom interveni în vederea lichidării consecinţelor calamităţilor care au avut loc”, a declarat D. Chirtoacă. 


 


În prezent, echipele de intervenţie din zona inundată de la Vadul lui Vodă sunt asigurate cu alimentaţie şi transport. „În teritoriu suntem prezenţi în fiecare zi şi nu au fost probleme care să ne fi luat prin surprindere. Toate incidentele care au avut loc le-am anticipat şi am intervenit în timp util pentru a fi înlăturate defecţiunile”, a mai spus primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă. 


 


Toate staţiunile de odihnă din Vadul lui Vodă au fost afectate de apa, care a ajuns până la drumurile de legătură dintre Bălăbăneşti – Vadul lui Vodă şi Coşerniţa – Vadul lui Vodă. Accesul în aceste zone a fost blocat. 


 


Imagini video: http://www.youtube.com/watch?v=ZfEgiotQCsY


 


Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău