Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Dorin Chirtoacă i-a primit pe studenţii basarabeni care învaţă în România

   2906

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu un grup de studenţi basarabeni care îşi fac studiile în România. În cursul întâlnirii, discuţia s-a axat pe realităţile social-politice şi economice din Republica Moldova şi România, dar şi despre problemele cu care se confruntă tineretul basarabean care-şi face studiile dincolo de Prut. 
Dorin Chirtoacă le-a împărtăşit studenţilor experienţa sa, a vorbit despre studiile pe care le-a obţinut în România, cum s-a încadrat în câmpul muncii, ce l-a făcut să renunţe la serviciu şi să revină la Chişinău şi cum a ajuns în postul pe care îl deţine. De asemenea, primarul le-a mai vorbit despre forţa pe care o deţine tineretul. 
Oaspeţii au declarat că Guvernul României, prin intermediul Ministerului Educaţiei susţine mult studenţii din R. Moldova, acordându-le burse, cămin, facilităţi la transport. Studenţii au mai menţionat că Dorin Chirtoacă, după alegerile din 2005 şi 2007, a devenit o portavoce a tineretului şi că este un militant permanent a drepturilor acestora. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău