Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Dorin Chirtoacă, în vizită la taberele de odihnă pentru copii

   6866

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a vizitat astăzi taberele de odihnă pentru copii „Zâmbetul” şi „Camping”, din Vadul lui Vodă. Pe parcursul verii, în aceste tabere se odihnesc copii din instituţiile de învăţământ preuniversitar din municipiul Chişinău.

Vizita primarului a fost una de documentare, iar Dorin Chirtoacă a ţinut să vadă la faţa locului condiţiile în care se odihnesc copiii. În urma discuţiilor cu administraţia taberelor, dar şi cu elevii de aici, edilul capitalei a fost informat despre raţia alimentară, relaţiile copiilor cu educatorii şi condiţiile sanitare.

Dorin Chirtoacă a constatat că în tabăra „Zâmbetul” tinerii nu sunt asiguraţi zilnic cu fructe proaspete, iar în unele cazuri, apar mici conflicte între educatori şi copii. În context, primarul general a solicitat administraţiei taberei de odihnă să înlăture aceste probleme. De asemenea, Dorin Chirtoacă va cere şi Direcţiei Educaţiei să asigure buna activitate a tuturor taberelor de odihnă din municipiu.

La rândul său, directorul taberei „Zâmbetul”, Vasile Cazacu, a explicat că la prânz tinerii vor primi deja fructe, iar celelalte probleme vor fi depăşite în cel mai apropiat timp. Administratorul taberei a mai spus că în următoarele 2 zile va fi deschis şi bazinul de înot.

La tabăra „Zâmbetul” se odihnesc 175 copii, iar în „Camping” circa 500 de elevi.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău