Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Dorin Chirtoacă: Solicitarea SA „Moldtelecom” privind creşterea tarifelor este nejustificată

   2592

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, şi-a expus astăzi poziţia sa despre intenţia SA „Moldtelecom" de a modifica tarifele la telefonia fixă. Potrivit edilului capitalei, solicitarea operatorului de telefonie fixă este una nejustificată, în condiţiile actuale, iar orice modificare de tarife trebuie să aibă şi o argumentare din punct de vedere economic.

Mai mult, Dorin Chirtoacă a dat publicităţii o listă de 35 de unităţi de transport, pe care SA „Moldtelecom" le-a procurat pe parcursul anului 2010. Este vorba de maşini de marca Skoda Superb, Skoda Fabia, Opel, Mitsubishi, Hyundai şi UAZ, pentru care societatea ar fi cheltuit circa 300 - 400 mii EURO. Primarul general a subliniat că aceste date le-a obţinut într-o singură zi, menţionând însă că dacă în cadrul întreprinderii ar fi efectuat un audit, atunci opinia publică ar afla informaţii mult mai concludente, inclusiv despre veniturile conducerii societăţii pe acţiuni. În context, primarul de Chişinău s-a expus pentru realizarea unui control economico-financiar al activităţii SA „Moldtelecom".

Referindu-se la actualul director al întreprinderii, Dorin Chirtoacă a precizat că anterior, când deţinea funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Vitaie Iurcu a susţinut creşterea tarifului la agentul termic până la 840 lei/Gcal, în condiţiile când o mie de metri cubi de gaze naturale costa 2 mii lei. Mai târziu, Vitalie Iurcu ajunge director la SA „Moldotelecom", în circumsanţe neclare şi este menţinut în funcţie şi după schimbarea Guvernului, în 2009.  

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău