Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Dorin Chirtoacă: „Trebuie să fim bine pregătiţi de începerea sezonului rece”

   2426

Conform deciziei instanţei de judecată, care a dispus menţinerea tarifului vechi de 540 lei /Gcal pentru energia termică, municipalitatea trebuie să achite suma de 217 mln lei furnizorului de căldură pentru perioada ianuarie – aprilie, a informat la şedinţa operativă de astăzi şefa Direcţiei Generale Finanţe, Maria Cărăuş. „Bugetul municipal nu dispune nici de jumătate din suma solicitată de SA „Termocom”, a spus M. Cărăuş. 


 


Primăria a atacat decizia Curţii de Apel în instanţa superioară. „După decizia definitivă a judecăţii privind tariful pentru căldură vom examina posibilitatea de achitare a acestei datorii din contul mijloacelor încasate suplimentar la buget. Altă ieşire din situaţie este întocmirea cu SA „Termocom” a unui grafic de reeşalonare a acestor datorii până la finele anului”, a comunicat şefa Direcţiei Finanţe. 


 


Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a subliniat în cadrul şedinţei necesitatea pregătirii din timp a sistemului de încălzire pentru sezonul rece al anului. „E necesar să fie finalizată pregătirea infrastructurii, verificarea sistemelor şi semnarea paşapoartelor tehnice cu mult înainte de începerea sezonului de încălzire”, a spus D. Chirtoacă. 


 


Şeful Direcţiei Generale Locativ Comunale şi Amenajare, Dionisie Boaghie, a menţionat că lucrările de spălare hidropneumatică şi control hidraulic al reţelelor termice vor fi finalizate până la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie.


 


 Imagini video: http://www.youtube.com/watch?v=lg0f0sjUErQ


 


Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău