Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Economisirea agentului termic în sezonul de încălzire 2010 – 2011 în Chişinău

   3904

Primăria Chişinău a aprobat un Plan de economisire a agentului termic în sezonul de încălzire 2010 - 2011. Potrivit documentului, instituţiile bugetare municipale şi întreprinderile municipale care se află la autogestiune au fost obligate să economisească agentul termic prin închiderea totală a vanelor la elevator în clădirile din gestiune pe timp de noapte, între orele 16.00 - 7.00, dacă temperatura aerului exterior este mai mare de 0 grade Celsius. De asemenea, în aceste instituţii agentul termic va fi deconectat pe timp de zi şi de noapte, în cazul în care temperatura medie a aerului exterior este mai mare de 8 grade Celsius.

Potrivit unei dispoziţii a primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, în grădiniţele şi spitalele din municipiu va fi sistată livrarea agentului termic doar în cazul în care această măsură nu va duce la înrăutăţirea condiţiilor de activitate a instituţiilor menţionate.

În acelaşi timp, Primăria recomandă gestionarilor blocurilor de locuinţe, de orice formă de proprietate, să economisească agentul termic, prin intermediul responsabililor de contor, prin închiderea totală a vanelor la elevator în blocurile locative pe timp de zi, între orele 7.00 - 17.00, dacă temperatura aerului este mai mare de 0 grade Celsius. 

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău