Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Livrarea agentului termic în blocurile de locuinţe din Chişinău

   2616

Având în vedere sesizările mai multor locuitori ai municipiului referitor la refuzul administratorilor unor blocuri de locuinţe de a relua livrarea agentului termic, Direcţia Relaţii Publice a Primăriei Chişinău face următoarele precizări.

Sezonul de încălzire 2010 - 2011 a început în municipiul Chişinău la data de 7 octombrie a.c. În scurt timp, toate blocurile de locuinţe şi obiectivele din oraş au fost conectate la reţeaua centralizată de încălzire, iar Primăria Chişinău a interzis deconectarea fondului locativ de la resursele energetice pe timp de iarnă. În legătură cu temperaturile ridicate de la începutul lunii noiembrie, a fost efectuată economisirea căldurii, iar o parte din obiective au fost deconectate de la căldură.

În legătură cu prognozele meteo pentru următoarele zile, Primăria Chişinău atenţionează gestionarii fondului locativ asupra necesităţii de a relua livrarea agentului termic, în toate blocurile de locuinţe, indiferent de forma de proprietate. Trebuie să menţionăm că agentul termic este livrat până la fiecare bloc locativ, iar responsabilitatea conectării blocurilor o poartă administratorii acestora.

În context, menţionăm că afirmaţiile precum că primarul general Dorin Chirtoacă ar fi interzis reconectarea fondului locativ la reţeaua centralizată de încălzire au o evidentă tentă electorală, făcute în preajma alegerilor parlamentare anticipate care vor avea loc duminică, 28 noiembrie 2010.

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău