Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Elevii liceului „Gaudeamus” din capitală vor juca fotbal pe stadionul nou renovat

   2166

Primarul General, Ion Ceban, a participat marți, 5 octombrie, curent, la inaugurarea terenului de fotbal cu gazon artificial de la Liceul Teoretic „Gaudeamus” din capitală. Este cel de-al treilea obiectiv renovat de municipalitate în colaborare cu Federația Moldovenească Fotbal (FMF). 

Contribuția Primăriei Chișinău pentru amenajarea terenului de fotbal al liceului „Gaudeamus” este de cca un milion de lei, iar învelișul pentru gazonul artificial a fost oferit de FMF.

Terenul de fotbal nou inaugurat este unul din cele şase obiective, care sunt incluse în Proiectul „Fotbal în școli”, iar startul lucrărilor de reparaţie a fost dat anul trecut (LT „Mihai Viteazul”, LT „G.Vieru”, LT „Nicolae Iorga”, LT „George Călinescu”, LT „Liviu Deleanu” și LT „N. Gogol” – inaugurat la 1 septembrie a.c.).

La eveniment au mai participat colectivul de elevi și profesori ai școlii, reprezentanți ai Direcției generale educație, tineret și sport, ai Federației Moldovenești de Fotbal și ziariști.

Primarul General, Ion Ceban, a felicitat colectivul de profesori ai liceului cu ocazia Zilei lucrătorului din domeniul învățământului și le-a mulțumit pentru dăruirea și efortul pe care îl depun zilnic pentru educarea noilor generații.

Totodată, edilul a ținut să menționeze că prin acest proiect mulți dintre copiii talentați, care nu au posibilitate să facă fotbal decât în timpul școlii, vor putea să-și realizeze visul. De asemenea, în perioada următoare municipalitatea va desfășura  lucrări de construcție a pistelor de alergare în jurul terenului de fotbal de la LT,.Gaudeamus”, astfel ca obiectivul să devină multifuncțional pentru activitățile sportive.  

E de menționat că în următorii 2 ani, municipalitatea prevede amenajarea a încă 40 de terenuri de fotbal cu gazon artificial din cadrul instituțiilor de învățământ secundar, ciclul II din municipiu Chișinău, în colaborare cu FMF.