Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Elevii Liceului Teoretic „Pro Succes” studiază într-o nouă instituție de învățământ

   1999

Primăria municipiului Chișinău informează că de astăzi, 1 septembrie 2022, cei peste 800 de elevi ai Liceului Teoretic „Pro Succes” studiază într-o nouă instituție învățământ. Aceștia au fost transferați în edificiul recent renovat de municipalitate, care anterior a aparținut unei alte instituții educaționale, activitatea căreia a fost suspendată în anul 2012.

Liceul Teoretic „Pro Succes” cu 29 complete de clase și 50 cadre didactice este amplasat în sectorul Botanica, pe str. Dante Alighieri, 11 „A”. Iar pentru reparația capitală a infrastructurii instituției din bugetul municipal au fost alocate surse financiare în sumă de cca 29 milioane lei.

Cu acest prilej, la careul solemn dedicat primului sunet, de la Liceul teoretic „Pro Succes”, a participat Primarul General, Ion Ceban, care a împărtășit emoțiile alături de elevi, părinți și profesori.

În discursul său, edilul capitalei a mulțumit reprezentanților municipalității pentru efortul pe care l-au depus, pentru a face posibil ca instituția să fie renovată în mai puțin de 2 ani, clădirea fiind abandonată timp de 10 ani.

„Astăzi este un liceu model. Mai avem de lucru în curtea instituției, inclusiv reabilitarea accesului către liceu, crearea unei parcări în preajmă, dar și instalarea unui ascensor, ținând cont că aici învață mulți copii cu necesități speciale”, a conchis Ion Ceban.

E de menționat că asigurarea funcționalității eficiente a instituțiilor de învățământ general municipal este una din direcțiile prioritare ale actualei administrații a Primăriei Chișinău.